U prostorima Muzeja Grada Đurđevca je 22. listopada 2024. godine otvorena izložba učeničkih radova pristiglih na likovni natječaj “Hommage a Miro”.

Temi natječaja idejna su podloga bila djela poznatog katalonskog umjetnika Joana Miroa, čija se velika izložba nalazi u galerijskim prostorima utvrde Stari grad. Na natječaj je pristiglo čak 130 radova iz 16 škola i četiri županije, a radove je pregledalo i vrednovalo stručno Povjerenstvo u sastavu Edita Janković Hapavel, povjesničarka umjetnosti, etnologinja te viša kustosica Muzeja Grada Đurđevca, Mirko Lekić, učitelj Likovne kulture, i Zoran Vidaković, učitelj razredne nastave i Likovne kulture.

Učenike, mentore, ravnatelje škola i ostale okupljene pozdravila je ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca Edita Janković Hapavel, osvrnuvši se na ovu izložbu učeničkih radova proizašlu iz izložbe Hommage a Miro te zahvalila Gradu Đurđevcu na potpori iskazanoj u provedbi svih velikih izložbenih projekata koji se proteklih godina realiziraju u Muzeju Grada Đurđevca, a uz koje se redovito održavaju i žirirane izložbe učeničkih radova.

Na otvorenju su dodijeljene nagrade i pohvale za najuspješnije radove, mentore nagrađenih učenika te zahvale svim školama koje su sudjelovale u likovnom natječaju. Izloženi su i radovi naših učenica Barbare Dautanec, Lare Grgec i Melani Ivandija, a Barbarin rad je također i pohvaljen.

Izložba učeničkih radova može se razgledati  do 10. studenoga 2024.godine.

Skip to content