Učenici/učenice 4. razreda Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac uključili su se u izvannastavnu aktivnost Projekt građanin uz vodstvo učiteljice Jasne Miklaušić.

Cilj projekta je pružiti učenicima mogućnost da se kroz razne radionice razvijaju i stječu odgovornost te da prakticiraju demokratska načela unutar škole i lokalne zajednice.

Projekt nosi naslov Naša zajednica, a cilj je bolje međusobno povezivanje udruga i ustanova koje djeluju na području naše Općine Kalinovac. Glavni akteri  su djeca koja će svojim aktivnostima omogućiti bolje povezivanje svih udruga.

Projekt je započeo sastankom učiteljice Jasne Miklušić sa načelnikom Općine Kalinovac Darkom Sobotom kojemu je predstavljen plan. Načelnik Sobota je prihvatio sve planirano i podržava ovakav način suradnje.

Ove godine će se u projekt uključiti sljedeće udruge i ustanove: Općina Kalinovac, Osnovna škola Ivan Lacković Croata, Dječji vrtić Bubamara, NK Kalinovac, KU Tomislav Franjić, KUD Grgur Karlovčan, Udruga umirovljenika, DVD Kalinovac i Lovačka udruga.

Predstavnici su pozvani na sastanak koji se je održao 23.9.2023. godine u prostorijama Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac. Učiteljica Jasna Miklaušić upoznala ih je sa ciljem projekta i planiranim aktivnostima. Nazočni su dali i svoje prijedloge te smo zajednički osmislili plan djelovanja.

Dogovoreno je da će na svim planiranim aktivnostima biti prisutni i predstavnici svake udruge i ustanove.

Skip to content