Županijsko natjecanje “Čitanjem do zvijezda”

Učenice 6. razreda uspješno su nastupile na županijskom natjecanju u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda.

Da je knjiga čovjekov najbolji prijatelj, jasno potvrđuju učenice naše škole koje su se uključile u natjecanje pod nazivom Čitanjem do zvijezda. Na županijskoj razini koja je održana 29. veljače 2024. sudjelovale su učenice 6. razreda Iva Dautanec, Erin Kolaković i Dora Vlašić pod mentorstvom knjižničara Igora Radmilovića. Učenice su sudjelovale kao ekipa, a natjecanje je održano u Osnovnoj školi Đurđevac. Osim što su se natjecale, uživale su u druženju i razgovoru o pročitanim knjigama.

 Čitanjem do zvijezda nacionalni je projekt za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja, a pokrenuli su ga školski knjižničari osnovnih i srednjih škola Međimurske županije 2009. godine.

Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici 5. razreda posjetili su Gradsku knjižnicu Đurđevac

U petak, 17. studenog učenici 5. razreda posjetili su Gradsku knjižnicu Đurđevac. Učenici su se upoznali  sa radom knjižnice, odjelima i uslugama koje knjižnica nudi. Ravnateljica Bernarda Ferderber provela ih je kroz cijelu knjižnicu i pokazala im što sve mogu pronaći u fondu knjižnice a učenici su se mogli učlaniti i posuditi knjige koje su im bile zanimljive.

Projekt Ljetna čitateljska putovnica i posjet Gradskoj knjižnici Đurđevac

U petak, 3. studenog održana je završna svečanost projekta Ljetna čitateljska putovnica u kojem su sudjelovali i učenici naše škole.

Projekt Ljetna čitateljska putovnica provodi Gradska knjižnica Đurđevac već nekoliko godina s ciljem poticanja čitanja tijekom ljetnih praznika. Učenici naše škole koji su sudjelovali u projektu su Benjamin Ivanov, Klara i Dora Vucikuja, Iva Dautanec, Josipa Selak, Erin Kolaković te Martin i Matija Dautanec. Mentorice učenicima su bile učiteljice Kristina Domović, Mirjana Danček i Jasminka Stankir. Tom prilikom učenici i mentori nagrađeni su prigodnim poklonima i zahvalnicama za sudjelovanje u projektu.

Ovu promociju smo iskoristili kako bi učenici drugog razreda posjetili Gradsku knjižnicu i upoznali se sa njenim uslugama, pa je  nakon svečanosti ravnateljica knjižnice upoznala učenike sa dječjim odjelom i fondom koji se u njemu nalazi.

Sretan početak nove školske godine!

“Korijeni učenja su gorki, ali su plodovi slatki.”
Aristotel

Dragi učenici i ostali korisnici školske knjžnice!

Želimo da vam ova školska godina bude uspješna te da vam život u školi bude ispunjen novim znanjima i sretnim trenucima. Želimo vam puno pročitanih knjiga, otkrivenih novih svjetova i naučenog novog znanja.

Školska knjižnica će, kao i do sada, raditi utorkom i četvrtkom te svakog drugog petka.

Veselimo se druženju s vama!

Skip to content