preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac

Login
OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac

     

MS Teams uz Office365

Dokumenti škole za školsku 2020./2021.godinu

 

Najava događaja
Podjela darova Svetog Nikole
Petak, 4. prosinca 2020. godine u školi
 
Izborna nastava

Obavijest o pohađanju izborne nastave u šk.godini 2020./2021.

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLO LACKOVIĆA CROATE

Jutrom kad se probudim ja na školu pomislim

na lektire i zadatke, znanjem se ponosim

A u školi dani su kao sve iz bajke

crtam, pišem, glumim, o okolišu brinem se.

Školo Lackovića Croate

pjesmom slavim te

u srcu čuvam te.

Školo Lackovića Croate

i kada porastem

uvijek voljeti ću te.

Školo moja volim te.

KNJIŽNICA

e-lektire

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2011.

Ukupno: 499320
Ovaj mjesec: 545
Ovaj tjedan: 624
Danas: 6
Škola danas
Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac
MIRJANA BAZIJANEC / datum: 25. 10. 2019. 12:04

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac po svojoj veličini ubraja se u manje škole u Koprivničko-križevačkoj županiji. U školi je ustrojeno osam razrednih odjela s ukupno 103 učenika.

Djeluje u Općini Kalinovac koja je smještena na jugoistoku podravskog dijela Koprivničko-križevačke županije. Ime Kalinovca prvi puta se spominje 1636. godine, a kao samostalna općina djeluje od 1997. godine.

Općina Kalinovac broji oko 1700 stanovnika i spada u razvijenije sredine.

Nedaleko Kalinovca, nalaze se Batinske  rodno  mjesto poznatog slikara naivne umjetnosti Ivana Lackovića Croate, gdje se nalazi galerija slika koja nosi njegovo ime.

Školstvo u Kalinovcu ima dugu i bogatu tradiciju. Prvi pisani tragovi o postojanju školstva zabilježeni su u školskoj spomenici iz 1829. godine. 2019.godine obilježena je 190. godišnjica utemeljenja školstva u Kalinovcu.

Povijesni trenutak za današnje školstvo u Kalinovcu dogodio se 3. rujna 2012. godine kada je započela nastava u novosagrađenoj školskoj zgradi, koja je službeno otvorena za Dan Općine Kalinovac 18. listopada 2012. godine.

Osnovna škola u Kalinovcu od 2006. godine  nosi ime istaknutog hrvatskog likovnog umjetnika Ivana Lackovića Croate.

Danas je Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac suvremena škola, u kojoj su stvoreni svi uvjeti koji osiguravaju cjelovito obrazovanje i odgoj učenika. Škola gradi svoju prepoznatljivost i identitet osiguravajući učenicima mogućnost razvoja različitih sposobnosti i interesa pod motom Škole:

Svaki učenik ne mora bit i odličan đak, ali može postati odličan čovjek!

Nastava je usmjerena prema svakom učeniku. Sigurno i poticajno stručno vođenje od strane učitelja i stvaranje pozitivnog ozračja omogućuju proširivanje učeničkih interesa, razvoj talenata i napredak u radu. U skladu s time u školskom kurikulumu nudimo učenicima raznovrsne programe, različite sadržaje, projekte i izvannastavne aktivnosti.

U školi djeluje šesnaest skupina izvannastavnih aktivnosti i značajan broj izvanškolskih aktivnosti koje pružaju učenicima kvalitetno organizirano i stručno vođeno  slobodno vrijeme. 

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac je škola  koja u okruženju živi u interakciji s  ekologijom, kulturom i novim tehnologijoma.

Škola je otvorena prema sredini u kojoj djeluje i njezina uloga je sve značajnija u organiziranju kulturnih događanja, predstava, izložbi, književnih susreta, predavanja, predstavljanju projekata, humanitarnog djelovanja, povezivanju s udrugama i društvima što dokazuje i potvrđuje našu prepoznatljivost i značaj za sredinu u kojoj djelujemo.

Želeći sačuvati sve ono što jesmo, Škola u kurikulumu planira sadržaje kojima čuva zavičajnu kajkavštinu, kulturnu baštinu i tradiciju našeg kraja, nastojeći oživjeti neke stare običaje, folklorne igre, pjesme i plesove.

Sudjelovanjem u raznim natjecanjima u znanju, sportu, susretima, brojnim manifestacijama, natječajima promiče svoju zajednicu.

Zahvaljujući našem osnivaču Koprivničko-križevačkoj županiji i lokalnoj zajednici Općini Kalinovac danas ova Škola ima vrhunske uvjete za rad koji nam osiguravaju ostvarivanje planiranih aktivnosti koje pridonose kvalitetnijem i suvremenijem obrazovanju učenika.

Unatoč zavidnoj opremljenosti novo vrijeme nosi nove trendove i standarde, pa želimo da u našoj zajednici obrazovanje postane važno i prepoznato i mi kao Škola stremimo još  ka višim ciljevima.

Veseli božićni ugođaj u Školi.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju