preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac

Login
OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac

     

MS Teams uz Office365

Dokumenti škole za školsku 2020./2021.godinu

 

Najava događaja
 
 
Izborna nastava

Obavijest o pohađanju izborne nastave u šk.godini 2020./2021.

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLO LACKOVIĆA CROATE

Jutrom kad se probudim ja na školu pomislim

na lektire i zadatke, znanjem se ponosim

A u školi dani su kao sve iz bajke

crtam, pišem, glumim, o okolišu brinem se.

Školo Lackovića Croate

pjesmom slavim te

u srcu čuvam te.

Školo Lackovića Croate

i kada porastem

uvijek voljeti ću te.

Školo moja volim te.

KNJIŽNICA

e-lektire

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2011.

Ukupno: 498382
Ovaj mjesec: 1625
Ovaj tjedan: 175
Danas: 1
Veleposlanici u OŠ Ivan lacković Croata Kalinovac

VELEPOSLANICI U OŠ IVAN LACKOVIĆ CROATA KALINOVAC

Koordinacija hrvatskih društava prijateljstva (KHDP) osnovana  je 1981. godine s ciljem promicanja, stvaranja i održavanja međunarodnih  prijateljstava, što je izraz civilizacije, kulture i  kvalitete svake zemlje.

Međunarodne veze i kontakti članova Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva dali su svoj doprinos za vrijeme Domovinskoga rata, šireći istinu o zbivanjima u Hrvatskoj diplomatskim predstavnicima pojedinih zemalja u Zagrebu organizirajući susrete s više desetaka stranih državnika, premijera i ministara vanjskih poslova.

Nemjerljiv doprinos Koordinaciji hrvatskih društava prijateljstva dao je neformalni diplomat Ivan Lacković Croata.

Gotovo da nije bilo niti jednog susreta sa stranim državnicima ili diplomatima kod nas i  u inozemstvu, za koji Lacković  nije pripremio sliku ili grafiku za poklon.

Za inozemnu visoku diplomaciju poklonio  je više od 1.000 svojih djela, a prodajom svojih djela na brojnim aukcijama osigurao značajne iznose za brojne humanitarne akcije i umjetničke programe.

Zahvaljujući njemu mnogi veleposlanici zavoljeli su Podravinu i ovaj kraj. Uslijedili su  brojni susreti  i posjeti  veleleposlanika raznih zemalja u Koprivničku-križevačku županiju, Općinu Kalinovac i osnovnu školu u Kalinovcu. Ostvarena je suradnja na gospodarskom i kulturnom  planu.

Osnovna škola u Kalinovcu  može se podičiti impozantnim brojem  veleposlanika koji su je posjetili od 2000. godine do danas. Među njima su veleposlanici Kine, Slovačke, Ukrajine, Norveške, Austrije, Ruske Federacije, Mađarske, Poljske, Republike Albanije, Makedonije, Turske i drugih zemalja. S mnogim zemljama općina Kalinovac i osnovna škola Kalinovac osnovala je društva prijateljstva.

Učenici  i djelatnici naše Škole u prigodnim programima, izložbama i porukama pružili su  ruku  prijateljstva svim narodima i pokazali  da imaju veliko srce.

 POSJET PREDSJEDNIKA REPUBLIKE HRVATSKE DR. IVE JOSIPOVIĆA KALINOVCU

U organizaciji Koordinacije hrvatskih društva prijateljstva i glavnog tajnika Andrije Karafilipovića, Kalinovac je 6. travnja 2010. godine posjetio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Tom prigodom je u međunarodnom parku prijateljstva kao znak prijateljstva zasadio drvo jele. Učenici škole s prof. Kristinom Domović i ravnateljicom Mirjanom Bazijanec darovali su mu novi broj školskog lista i monografiju o Ivanu Lackoviću Croati.


 

Veleposlanik Kraljevine Norveške u posjetu školi

14. studenoga 2012. godine školu u Kalinovcu posjetio je veleposlanik Kraljevine Norveške Henrik Ofstad. U njegovoj pratnji bili su glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva gospodin Andrija Karafilipović, prevoditeljica i poznata književnica Božica Jelušić, načelnik Općine Kalinovac gospodin Branko Sobota i gospodin Tomislav Mlinjarić.

Zanimljivo izlaganje o Norveškoj pratili su učenici i učitelji OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac. Za kraj druženja učenica 6. razreda Vanesa Živko interpretirala je na kajkavskom narječju poznatu pjesmu Dragutina Domjanića "Kaj". Gosti su razgledali galeriju slika Ivana Lackovića Croate i nove školske prostore.

U lipnju, 2000, godine izložbu slika uz Dan škole posjetio je Ivan Lacković Croata i kineski veleposlanik u Republici Hrvatskoj sa suradnicima.

Osnovano Hrvatsko-austrijsko društvo i otvorena Izložba-’Kazališni i filmski plakati Austrije“

Izložba :"Norveška zemlja dostojna poštovanja"

Hrvatsko-norveško prijateljstvo

preskoči na navigaciju