preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac

Login
OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac

     

MS Teams uz Office365

Dokumenti škole za školsku 2020./2021.godinu

 

Najava događaja
 
 
Izborna nastava

Obavijest o pohađanju izborne nastave u šk.godini 2020./2021.

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLO LACKOVIĆA CROATE

Jutrom kad se probudim ja na školu pomislim

na lektire i zadatke, znanjem se ponosim

A u školi dani su kao sve iz bajke

crtam, pišem, glumim, o okolišu brinem se.

Školo Lackovića Croate

pjesmom slavim te

u srcu čuvam te.

Školo Lackovića Croate

i kada porastem

uvijek voljeti ću te.

Školo moja volim te.

KNJIŽNICA

e-lektire

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2011.

Ukupno: 498382
Ovaj mjesec: 1625
Ovaj tjedan: 175
Danas: 1
vijesti
Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac
MIRJANA BAZIJANEC / datum: 16. 9. 2019. 10:00

Djelatnici Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac

1. red:Marina Željeznjak, Katarina Švarbić, Jasminka Stankir, Agata Petras, Mirjana Bazijanec, Slavica Lacković i Mirjana Danček.

2. red:Elizabeta Trepotec Marić, Kristina Domović, Sanja Kolar, Jasna MIklaušić, Barbara Barić, Mateja Miklić, Katarina Ređep, Lena Fulir i Ankica Hadžija.

3. red:Miroslav Rabađija, Dražen Štefan, Hrvoje Baltić, Igor Radmilović, Goran Muktić, Goran Ređep i Darijo Čamilović.

Nedostaju:Nada Kožar i Diana Tolić.

Danas je Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac suvremena škola, u kojoj su stvoreni svi uvjeti koji osiguravaju cjelovito obrazovanje i odgoj učenika. Škola gradi svoju prepoznatljivost i identitet osiguravajući učenicima mogućnost razvoja različitih sposobnosti i interesa pod motom Škole:

Svaki učenik ne mora bit i odličan đak, ali može postati odličan čovjek!

 


[OPŠIRNIJE]RSS


O školi

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac

ŠKOLSKA GODINA 2016./2017.

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac po svojoj veličini ubraja se u manje škole u Koprivničko-križevačkoj županiji. U školi je ustrojeno  8 razrednih odjela sa 115 učenika.

Djeluje u Općini Kalinovac koja je smještena na jugoistoku podravskog dijela Koprivničko-križevačke županije. Ime Kalinovca prvi puta se spominje 1636. godine, a kao samostalna općina djeluje od 1997. godine.

Općina Kalinovac broji oko 1700 stanovnika i spada u razvijenije sredine.

Nedaleko Kalinovca, nalaze se Batinske  rodno  mjesto poznatog slikara naivne umjetnosti Ivana Lackovića Croate, gdje se nalazi galerija slika koja nosi njegovo ime.

Školstvo u Kalinovcu ima dugu tradiciju. Prvi pisani tragovi o postojanju školstva zabilježeni su u školskoj spomenici iz 1829. godine.

Povijesni trenutak za današnje školstvo u Kalinovcu dogodio se 3. rujna 2012. godine kada je započela nastava u novosagrađenoj školskoj zgradi, koja je službeno otvorena za Dan Općine Kalinovac 18. listopada 2012. godine.

Osnovna škola u Kalinovcu od 2006. godine  nosi ime istaknutog hrvatskog likovnog umjetnika Ivana Lackovića Croate.

Danas je to  suvremena škola koja ima misiju povezivati znanja, spoznaje, umijeća i vještine iz različitih predmetnih područja u skladnu i jedinstvenu cjelinu.

U školi su stvoreni uvjeti za  prilagodbu učenika cjelovitom odgoju i obrazovanju u modernom, demokratskom i pluralnom društvu 21. stoljeća, težeći ostvarenju znanja, kompetencija i razvoju naših učenika u potpune osobe.

U školskom kurikulumu nudimo  učenicima raznovrsne programe, različite sadržaje, projekte i izvannastavne aktivnosti  u kojima svaki učenik pronalazi svoje mjesto.

Učenici tijekom školske godine sudjeluju u raznim natjecanjima u znanju, sportu, susretima, brojnim manifestacijama lokalnog i županijskog karaktera, priredbama.

Škola je opremljena informacijsko-komunikacijskom tehnologijom koja je integrirana u život i  rad škole. Sustavno se radi na opremanju novim tehnologijama  i razvoju digitalnih kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika i učenika za unapređenje načina poučavanja korištenjem raznih online komunikacijskih alata, digitalnih sadržaja, integracijom  e-učenja i  e-usluga. Domaća tvrtka komunalne opreme Rasco–prijatelj ove škole sudjeluje u opremanju škole novim informacijskom tehnologijama i potiče stvaranju kvalitete i izvrsnosti u radu.

Posebnost naše škole je galerija slika iz donacije Lacković sa portretom  Ivana Lackovića Croate, likovne izložbe i književni susreti.

Školu posjećuju mnoge poznate osobe iz kulturnog, političkog i vjerskog života.

Od brojnih posjeta školi posebno  smo ponosni na posjete veleposlanika raznih zemalja svijeta u Koordinaciji hrvatskih društava prijateljstva koju je davno započeo pokojni Croata.

Škola je svojim   kontinuiranim kvalitetnim i uspješnim  radom prepoznata u zajednici, ali   i na nivou Republike Hrvatske.

Veliki iskorak škola je napravila u organizaciji  državnih natjecanja iz geografije i biologije i  prestižnog državnog skupa odgajatelja, učitelja i nastavnika pripadnika hrvatske nacionalne manjine iseljenika i Hrvata u Bosni i Hercegovini pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske i Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

Ova škola je mjesto u kojem učenici stječu nova znanja, ne samo školska već ona najvažnija- životna.

Pozitivni i kreativni, spremni smo na nove izazove  i u novoj školskoj godini, jer vjerujemo u sebe i imamo odgovornost prema našoj budućnosti.

Radujemo se  svim susretima i širom otvaramo svoja srca i vrata naše škole!

                  Mirjana Bazijanec, ravnateljica OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac

 

ŠKOLSKA GODINA 2012./2013.

Početak školske 2012./2013. godine zlatnim slovima bit će upisan u spomenicu kalinovačke osnovne škole.

Nakon višegodišnjih nastojanja da se krene sa izgradnjom nove školske zgrade, učenici, djelatnici, roditelji i svi Kalinovčani imaju razloga za radost. Nova školska zgrada sagrađena je uz sada već bivšu školu i prava je "ljepotica".

Svojim vanjskim  izgledom privlači poglede prolaznika, a vjerujem da će naši učenici i roditelji također biti zadivljeni i njezinim unutarnjim prostorima. Škola je opremljena videonadzorom, školskim razglasom, automatskim školskim zvonom, sustavom vatrodojave i plinodojave. Nastava će izvoditi u 10  opremeljenih i specijaliziranih  učionica sa pripadajućim kabinetima. Sve učionice opremeljene su novim namještajem, računalima sa pristupom internetu, stropnim nosačima projektora uz mogućnost projekcije, školskim pločama sa preklopnom bijelom podlogom za projekciju, televizorima i ostalom audiovizualnom opremom.

Ukupna neto površina unutarnjeg prostora je 1524 m2.

U prizemlju se nalaze 4 učionice i 1 kabinet za razrednu nastavu, garderoba učenika razredne nastave, višenamjenski hol, blagovaonica, školska kuhinja sa pratećim prostorijama i sanitarni čvor za učenike.

Na katu se nalaze upravne prostorije škole, zbornica, prostor za prijem roditelja, tajništvo i računovodstvo, ured ravnatelja, ured pedagoga, prostor pomoćno-tehničkog osoblja, garderoba za učenike predmetne nastave, učionica hrvatskoga jezika i glazbene kulture, učionica prirode, biologije, kemije i fizike, učionica povijesti, geografije i vjeronauka, sa kabinetima, sanitarni čvor za učenike i učitelje.

U potkrovlju se nalazi učionica za matematiku, likovnu i tehničku kulturu sa kabinetom, učionica za njemački i engleski jezik, učionica za informatiku, školska knjižnica sa čitaonicom, spremnica i arhiva.

Na vanjskom pročelju škole stoji naziv OSNOVNA ŠKOLA  IVAN LACKOVIĆ CROATA kao trajno sjećanje na velikoga umjetnika, čovjeka, našega Croatu.

PONOSIMO SE SVOJOM ŠKOLOM!

 

                    Mirjana Bazijanec, ravnateljica OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac
preskoči na navigaciju