preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac

Login
OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac

     

MS Teams uz Office365

Dokumenti škole za školsku 2020./2021.godinu

 

Najava događaja
 
 
Izborna nastava

Obavijest o pohađanju izborne nastave u šk.godini 2020./2021.

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLO LACKOVIĆA CROATE

Jutrom kad se probudim ja na školu pomislim

na lektire i zadatke, znanjem se ponosim

A u školi dani su kao sve iz bajke

crtam, pišem, glumim, o okolišu brinem se.

Školo Lackovića Croate

pjesmom slavim te

u srcu čuvam te.

Školo Lackovića Croate

i kada porastem

uvijek voljeti ću te.

Školo moja volim te.

KNJIŽNICA

e-lektire

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2011.

Ukupno: 498382
Ovaj mjesec: 1625
Ovaj tjedan: 175
Danas: 1
Literarno-novinarska skupina
Ljetna čitateljska putovnica
KRISTINA DOMOVIĆ / datum: 24. 11. 2020. 23:19

Ljetna čitateljska putovnica projekt je Gradske knjižnice Đurđevac kojim se potiče učenike na čitanje knjiga preko ljetnih praznika.

I ovog ljeta uključili su se učenici Literarno-novinarske skupine i ostali učenici Škole: Dora i Klara Vucikuja, Benjamin i Veronika Ivanov te Sara Špoljar. Osim što su ih za njihov trud nagradili njihovi učitelji (pogađate čime), Gradska knjižnica Đurđevac tijekom Mjeseca knjige 2020. nagradila ih je pohvalnicama i knjigama.

Radosni smo jer u vremenu današnjih digitalnih izazova zanimanje za pisanu riječ u knjizi nije izostalo. Pozivam i ostale zainteresirane učenike da se uključe u razne projekte za poticanje čitanja i da si nagodinu na vrijeme nabave Ljetnu čitateljsku putovnicu.

 

učiteljica Kristina Domović


[OPŠIRNIJE]Kultura govornog izražavanja
KRISTINA DOMOVIĆ / datum: 16. 11. 2020. 12:10

Dragi učenici Literarno-novinarske skupine (i svi oni koji žele),

pozivam vas da pročitate zadatak u privitku i odaberete jedan po želji. Autor najboljeg rada bit će nagrađen. Rok za predaju radova je 15. prosinca. 

Kako bi do izražaja došla vaša kreativnost, mašta i dosjetljivost, napišite priču na temu koja vama nabolje odgovara. Sjetite se da je u književnosti sve moguće, samo mora biti uvjerljivo napisano, tako da nas priča uvuče u svoj svijet te da pomislimo kao da se to upravo sada nama događa.

Koju god temu odabrali, sretno!

 

Učiteljica Kristina Domović


[OPŠIRNIJE]Godišnji plan Literarno-novinarske skupine u šk. god. 2020./2021.
KRISTINA DOMOVIĆ / datum: 6. 10. 2020. 12:40

U privitku možete pogledati Godišnji plan Literarno-novinarske skupine za tekuću školsku godinu. 

S obzirom na nove okolnosti u kojima smo se našli (epidemija koronavirusa), morala sam odustati od nekih aktivnosti koje inače provodimo. Također, zbog preporuke da se ne miješaju učenici iz različitih razrednih odjela, ove školske godine Literarno-novinarsku skupinu čine učenici petoga razreda pa ćemo se uglavnom baviti sadržajima koje njih najviše zanimaju.

Kao voditeljica ja ću svejedno u kojekakve aktivnosti po potrebi uključiti i učenike iz ostalih razreda, naravno vodeći računa o nemiješanju razrednih odjela, dokle god bude takva preporuka. 

Voditeljica Kristina Domović


[OPŠIRNIJE]IZVJEŠĆE O RADU LITERARNO-NOVINARSKE SKUPINE NA KRAJU 2.POLUGODIŠTA ŠK. GOD. 2019./2020.
KRISTINA DOMOVIĆ / datum: 9. 7. 2020. 12:48

U drugo polugodište svi smo krenuli s puno ideja i entuzijazma. Prvo smo se pripremali za međuopćinsku smotru LiDraNo 2020. koja je održana 12. veljače u OŠ prof. Franje Viktora Šignjara u Virju.

Natjecali smo se s literarnim radovima Uljepšaj čitanjem dan Neprihvaćena Patricije Zvonar te Začarana dvorana Lane Bazijanec. U kategoriji dramskog izraza natjecali su se Marko Dautanec i Šimun Golub kazivajući stihove Frana Galovića i Miroslava Dolenca. Patricia Zvonar imala je i novinarski rad, problemski članak na temu Digitalna demencija.

Bili smo jako ponosni kad su se na višu, županijsku razinu LiDraNa plasirali Začarana dvorana Lane Bazijanec, Šimun Golub s kazivanjem poezije Šwaben sie deutsch? M. Dolenca Dravskoga i Patricia Zvonar s novinarskim radom. Valja svakako istaknuti da smo možda i jedina škola koja se s trima radovima iz svih triju kategorija (literarni, dramski i novinarski izraz) plasirala na županijsku razinu LiDraNa 2020.!

Županijska smotra LiDraNo 2020. održana je 11. ožujka u Križevcima. Radovi svih naših učenika su pohvaljeni. Povjerenstvo za dramsko-scenski izraz na čelu s državnim izbornikom Jakovom Bilićem posebno je pohvalio Šimuna koji je izborio plasman za državnu smotru LiDraNo 2020.!!! Nakon svih nastupa na kojima je briljirao i osobno promovirao svoju Školu, možemo samo konstatirati da je Šimun to i zaslužio.

Nažalost, epidemija koronavirusa prekinula je naše veselje, otkazana su sva natjecanja i smotre do kraja školske godine. Održavali smo nastavu na daljinu u virtualnoj učionici te smo morali modificirati svoj Godišnji plan i program i odustati od planiranih aktivnosti i kulturne djelatnosti Škole do kraja školske godine.

Rad u Literarno-novinarskoj skupini sveo se na čitanje i interpretaciju književnih djela po izboru učenika i učiteljice te pisanje literarnih radova s aktualnom tematikom. Neki učenici pisali su dnevnike „u doba korone“ i slične radove. Na samom kraju školske godine svoje radove prezentirali su učiteljici u virtualnoj učionici.

Usprkos situaciji u kojoj smo se našli, zanimanje za književnost, dramu i film nije nestalo, rodile se neke nove zamisli za koje se nadamo da ćemo ih uspjeti realizirati iduće školske godine.

Kao voditeljica Literarno-novinarske skupine pohvaljujem sve učenike, posebno Patriciju Zvonar i Šimuna Goluba.

učiteljica Kristina Domović, voditeljica 

 

Napomena: Fotografije LiDraNa možete pogledati na mrežnoj naslovnici Škole. 


[OPŠIRNIJE]IZVJEŠĆE O RADU LITERARNO-NOVINARSKE SKUPINE NA KRAJU 1.POLUGODIŠTA ŠK. GOD. 2019./2020.
KRISTINA DOMOVIĆ / datum: 12. 1. 2020. 22:33

Ove školske godine Literarno-novinarska skupina ima osam članova, učenike sedmog i osmog razreda. U rad naše skupine uključujem i učenike koji nisu zapisani članovi, ali pokazuju zanimanje za određene aktivnosti koje planiramo provoditi.

Glavni zadatak skupine je promicati literarno (i novinarsko) stvaralaštvo učenika, javljanje na LiDraNo i srodna natjecanja te organizacija i provedba raznih kulturno-umjetničkih programa, uglavnom božićne priredbe i priredbe povodom Dana škole.

S obzirom na štrajk učitelja, ove školske godine nismo stigli organizirati božićnu priredbu te smo odgodili provedbu nekih planiranih aktivnosti.

Učenici Literarno-novinarske družine, ali i ostali daroviti učenici, tijekom cijele školske godine pišu literarne radove koje prikupljam i šaljem na različita natjecanja koja afirmiraju literarno stvaralaštvo učenika. U listopadu se već tradicionalno javljamo na „Galovićevu jesen“ 2019. Ove godine izdvojila sam radove „Neprihvaćena“ Patricije Zvonar, „Ljubav je…“ Sare Balala i „Ima nade za knjige“ Monike Pantelić.

U listopadu smo također pripremili kratak kulturno-umjetnički program učenika za povodom Lukova, Dana Općine i Župe Kalinovac. U programu su sudjelovali učenici osmog razreda; Marko Dautanec oživio je stihove Frana Galovića „Lepa Kata“, dok su Šimun Golub i Ema Dautanec prikazali tragikomičnu situaciju bračnog para koji se tobože obogatio radeći u Njemačkoj. Njihova dramatizacija zvala se „Šwaben sie deutsch?!“ autora Miroslava Dolenca Dravskog.

Učenici Literarno-novinarske skupine zajedno s ostalim učenicima osmog razreda nakon interpretacije djela „Sadako hoće živjeti“ izradili su u origami tehnici deset velikih ždralova koji će krasiti učionicu hrvatskoga jezika.

Upoznala sam učenike s natječajem za izradu slikovnice „Moja prva knjiga“. Sara Špoljar, mada nije zapisana kao član skupine, u slobodno vrijeme vrlo rado čita, crta i piše te će se u ovom natječaju okušati po drugi put.

U tijeku su pripreme za susret s lokalnom sve plodnijom književnicom Sunčicom Orešić. Promocija knjige „Joha i vilenjaci“ te radionica pisanja bajke planirane za kraj studenoga 2019. odgođeni su na drugo polugodište.

 

Učiteljica Kristina Domović


[OPŠIRNIJE]GODIŠNJI PLAN LITERARNO-NOVINARSKE SKUPINE U ŠK. GOD. 2019.-2020.
KRISTINA DOMOVIĆ / datum: 27. 9. 2019. 11:21

U prilogu možete pronaći Godišnji plan i program Literarno-novinarske skupine.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju