preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac

Login
OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac

     

MS Teams uz Office365

Dokumenti škole za školsku 2020./2021.godinu

 

Najava događaja
 
 
Izborna nastava

Obavijest o pohađanju izborne nastave u šk.godini 2020./2021.

HIMNA ŠKOLE

ŠKOLO LACKOVIĆA CROATE

Jutrom kad se probudim ja na školu pomislim

na lektire i zadatke, znanjem se ponosim

A u školi dani su kao sve iz bajke

crtam, pišem, glumim, o okolišu brinem se.

Školo Lackovića Croate

pjesmom slavim te

u srcu čuvam te.

Školo Lackovića Croate

i kada porastem

uvijek voljeti ću te.

Školo moja volim te.

KNJIŽNICA

e-lektire

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2011.

Ukupno: 498382
Ovaj mjesec: 1625
Ovaj tjedan: 175
Danas: 1
KNJIŽNIČNE USLUGE

Bez obzira na novo informatičko doba knjiga kao glavno sredstvo educiranja i poticanja još uvijek ima ključnu ulogu u razvoju i odgoju djece.

Knjiga i čitanje obogaćuju dječju maštu i intelekt, životu i obrazovanju daju novu kvalitetu i dimenziju.

Nije bezrazložno davno rečeno Koliko si knjiga pročitao toliko ljudi vrijediš.

Knjiga i čitanje imaju glavu ulogu u odgoju naše djece.

Naša školska knjižnica trudi se svojim radom i uslugama približiti knjigu i čitanje djeci. Uz neizostavnu lektiru tu su školski časopisi, refernetna zbirka koje omogućuju našim učenicima bolju kvalitetu učenja.

Interakcijom s učenicima i korelacijom s nastavnicima knjižnica se uključuje u odgojno-obrazovni proces i pomalo ostavlja utjecaj na nove generacije.

Misao vodilja bila je da knjižnica postane "dnevni boravak" naših učenika i na taj način približi knjigu i čitanje.

Knjižnica je postalo veselo mjesto okupljanja i druženja i ako samo jedan učenik nakon toga poželi podići i pročitati knjigu, već je u tome naš uspjeh.


_______________________________   ♦   ♦   ♦   ____________________________

Časopisi na koje je knjižnica pretplaćena i možete ih slobodno listati:

1.

                                                          

              Izlazi jedanput u mjesecu tijekom cijele školske godine, a po broju dobiješ čak 6 postera! cool Osim toga, otkrij daleke zemlje i zabavi se uz dogodovštine najvećih hrvatskih putnika, odgonetni misterije pradavnih civilizacija kroz rubriku „Na rubu znanosti”. Kako riješiti niz problema, od školskih pa sve do ljubavnih, odgovaraju ti dvije nove rubrike: „Cool in school” i „Za i protiv”. Svi lastaši pozvani su sudjelovati u brojnim nagradnim igrama u rubrikama posvećenima filmu i glazbi: osim što možete objavljivati svoje priče i pjesme u rubrici „Lajkam”, možete se natjecati i za najbolju godišnju priču koja će najboljemu donijeti supervrijednu nagradu. 

2.

                           

       Izlazi jednom mjesečno tijekom cijele školske godine, a namijenjen je učenicima nižih razreda. Prati nastavni plan i program, kalendar godišnjih doba i događanja te potiče i njeguje dječje stvaralaštvo. Na 50-ak stranica u boji možete uživati u igrokazima, pjesmama i pričama, upoznati se s raznolikim biljnim i životinjskim svijetom, otkriti ljepote i vrijednosti Hrvatske, a osim toga daruje i originalne darove (edukativni CD s mnoštvom igrica i crtićima)

3.

                                       

       Časopis za djecu koja žele znati više o... prirodi, životinjama, ekologiji, zemljopisu, povijesti, svemiru. Izlazi jednom mjesečno tijekom čitave godine, a obiluje vrijednim sadržajima iz područja prirode, biologije, fizike, zemljopisa i povijesti zbog čega već godinama služi kao nezamjenjivo pomoćno sredstvo u nadopunjavanju i obogaćivanju znanja te kao pomoć pri razumijevanju gradiva iz prirode u višim i nižim razredima osnovne škole. U svakom broju ti daruje 3 postera!

                                                               

 

 

_______________________________   ♦   ♦   ♦   ____________________________

ČITATELJSKI BLOGOVI:

Svi knjigoljupci koji ne želite samo čitati knjige, već biste htjeli i dati svoje mišljenje o njoj, preporučiti je drugima, razgovarati o njoj s istomišljenicima ili se "svađati" s neistomišljenicima, možete to činiti na nekom od sljedećih blogova koji su namijenjeni mladim čitačima. Za početak možete samo malo "pronjuškati" po blogovima da vidite što se nudi, a kasnije možete i sami pristupiti Tragačima ili Frikovima te aktivno sudjelovati u nastanku bloga yes ...

Blog "Tragači" je dječji čitateljski blog što znači da je prvenstveno namijenjen za diskutiranje o knjigama koje pripadaju dječjoj književnosti. Klik na sliku, odvest će vas na njihov blog, stoga zavirite malo...

"Knjiški frikovi" je blog namijenjen malo starijoj populaciji negoli "Tragači", odnosno namijenjen je tinejdžerima, stoga ćete tu naći puno "ozbiljnijih" knjiga, kao što su ??? ...Zapravo, ostavit ću vama da sami otkrijete koje to knjige tinejdžeri preporučuju jedni drugima wink

preskoči na navigaciju